آیا همه کسانی که طرح تضمین ثبت نام می کنند، رتبه برتر میشن؟
شاید این سوال جزو سوالاتی باشد که پاسخ واضح و مشخصی دارند اما باز هم در این مقاله تلاش کردیم تا به صورت ویژه به این موضوع بپردازیم.
اولین نکته ای که باید به آن توجه کنیم این است که تفاوت ساختیاری بین آزمون های مسابقه ای مانند کنکور و آزمون هایی مانند امتحانات تشریحی یا نهایی و ... در چیست؟ در آزمون هایی مانند امتحانات تستی یا تشریحی مدرسه چند نفر می توانند همه نمرات ممکن را کسب کنند. قطعا همه دانش آموزان میتوانند حداکثر نمره لازم را کسب کنند کافی است به اندازه کافی برای آن امتحان آماده شده باشند. و کسب نمره 20 توسط یک دانش آموز مانعی برای کسب همین نمره توسط دانش آموز دیگر نمی شود. اما در آزمون های مسابقه ای مثل کنکور شرایط به گونه ای دیگر است. برای ساده تر شدن مطلب یک مثال خارج از بحث می زنم. در یک مسابقه دو چند نفر می توانند اول شوند. آیا همه شرکت کنندگان یک مسابقه دو می توانند اول شوند. خیر نمی توانند و این امر به ماهیت این مسابقه بر میگردد. یا مثلا در جام جهانی آیا همه تیم ها می توانند قهرمان شوند؟ علت این امر به ماهیت این مسابقات بر می گردد. بگذارید یک قانون دیگر از آزمون های مسابقه ای را برایتان شرح دهم. اگر دیک آزمون مسابقه ای دو نفر رتبه یکسان کسب کنند نفر بعد از آنها رتبه اش دو تا بیشتر است. مثلا اگر در کنکور دو نفر رتبه 1 شوند نفر بعدی رتبه 3 می شود. مشابه این اتفاق را در کنکور های سال های قبل داشته ایم. که دو نفر مثلا رتبه 7 کشوری شدند و نفر بعد از آنها رتبه 9 شد. با این راهکار تعداد رتبه ها را کنترل می کنند به نحوی که تعداد رتبه های تک رقمی همواره 10 نفر است و تعداد رتبه های زیر صد همواره 100 نفر و تعداد رتبه های زیر هزار همواره 1000 نفر است. پس با توجه به تعداد شرکت کننده ها قطعا افرادی رتبه های بالاتر از 10 و 100 و1000 کسب می کنند و این امر احتناب ناپذیر است.
دومین نکته به نوع کنکور هر سال بر می گردد. سال های که کنکور ساده تر از انتظار داوطلبان بوده اختلاف ترازی رتبه های برتر بسیار کم می شود به نحوی که گاهی تفاوت رتبه 200 با 2000 نهایتا 4-5 تست ریاضی است و بس. در چنین کنکور هایی شاهد هستیم که مثلا شخصی با رتبه 20 هزار از نظر درصدی با داوطلب رتبه 2000 اختلاف درصدی قابل توجهی ندارد و نهایتا هر درس فقط یک تست عقب بوده است . که معمولا در چنین شرایطی باید رتبه داوطلبان نزدیک به هم باشد اما با توجه به نکته اول که بالاتر ذکر شد و وجود رتبه های مشابه تفاوت زیادی بین دانش آموزان با سطح آزمونی یکسان پیش می آید.
بیایید به سراغ نکات ظریف تر برویم. این نکته را با طرح یک پرسش پیش می بریم. آیا فقط استفاده از مشاور و دبیر خوب و مدرسه با کیفیت و ... می تواند یک دانش آموز را رتبه برتر کند یا چیز های دیگری هم لازم است. قطعا این موارد لازم هستند اما کافی نیستند. برگ برنده رتبه برتر شدن و کسب نتیجه در کنکور خود دانش آموز است. در مدرسه، کلاس درس و ... آموزش هایی که ارائه می شود به همه دانش آموزان یکسان است. در طرح تضمین هم با توجه به ماهیت و نوع ارائه آموزش ها همین موضوع وجود دارد و آموزش برای همه دانمش آموزان یکسان است. اما آیا همه دانش آموزان رتبه های مشابه و خوبی کسب می کنند؟ قطعا خیر. چرا چنین اتفاقی می افتد؟ این موضوع به میزان توجه دانش آموز به آموزش ها و میزان عمل او به روش ها و تکنیک هایی است که آموزش داده می شود. دانش آموزانی که بیشترین توجه را به آموزش ها دارند و بیشتر از بقیه تکنیک ها را به کار می گیرند قطعا نتیجه بهتری کسب می کنند.
چهارمین نکته موضوعی است به نام پیوستگی یا ثابت قدم بودن. دانش آموزان از سال دهم تا لحظه کنکور قطعا افت و خیز های زیادی دارند. ساعت مطالعه ، تراز آزمون آزمایشی و تعداد تست هایی که هر هفته می زنند و نمرات درسی و ... شان دایما دچار افت و خیز و بالا پایین زیادی است. اما برنده این مشکل چه کسانی هستند. دانش آموزانی که بیشترین پیوستگی به برنامه درسی را از خود نشان می دهند. کمتر نا امید می شوند و این مسئله را به عنوان جزئی از فرایند مطالعه می پذیرند. که گاهی در اوج هستند و گاهی در ضعف. و خود و خانوادشان با یان موضوع برخورد های احساسی و عجولانه نمی کنند. و سعی میکنند با آرامش مسیر را طی کنند و با کمک گرفتن از ثبات قدمی که از خود نشان می دهند حداکثر بهره ممکن را از این مشکل و موضوع ببرند.
پنجمین نکته ای که نیاز است در موردش صحبت کنیم بحث باور است. باور داشتن به اینکه من تا کجا میتوانم رتبه ام را بهبود دهم. بهترین رتبه ای که میتوانم کسب کنم چیست . منظور از باور داشتن این نست که چه چیزی بر زبان می رانیم. بلکه منظور باور قلبی است. بسیار دیده ایم دانش آموزانی که می گفتنند من مطمئنم رتبه تک رقمی می شوم ولی وقتی میخواست از دو همکلاسی خود در ریاضی جلو بزند به عجز و ناله و گریه می افتاد. چطور کسی که باور ندارد دو همکلاسی خود را میتواند پشت سر بگذارد می خواهد باور داشته باشد همه ایران را پشت سر خود بگذارد و رتبه برتر شود. این باور داشتن مختص دانش آموز نیست و به خانواده او هم ربط زیادی دارد. دانش آموزی داشتیم به نام احسان که توانایی رتبه تک رقمی کشوری داشت. اما مادر و پدرش اصلا چنین باوری نداشتند و حتی از فکر کردن به آن هم میترسیدند. علت اصلی ترسشان هم این بود که احسان فرزند چهارم خانواده ای بود همه فرزندان قبلی علی رغم نتایج خوب آزمون های آزمایشی یک سال پشت کنکور بودند. این موضوع باور مادر احسان را به کسب رتبه برتر توسط فرزند چهارمش دچار اخلال کرده بود و دنهایت علی رغم داشتن همه فاکتور های تک رقمی شدن از این مهم بازماند.
ششمین نکته به پیشینه دانش آموز بر میگردد. پیشینه درسی دانش آموز و حتی خانواده او معمولا بر روی باور دانش آموز هم تاثیر زیادی می گذارد. اینکه دانش آموز درس های سالهای قبلش را تا چه میزان بلد است و چقدر تسلط دارد و سرعتش در حل تست های آنها چطور است فضا را برای مرور و یادگیری مطالب جدید در سال آخر باز می کند. قطعا چنین دانش آموزی امکان کسب درصد های بالاتر در هر درس و همچنین کسب تراز بالاتر و رتبه بهتر را دارد. هر چه دانش آموز به درس های سال های پایه تسلط کمتری داشته باشد انتظار کسب نتیجه هم کمتر است.
نمیخواهم بحث به درازا بکشد اما هنوز نکات بسیاری وجود دارند که بر رتبه کنکور تاثیر می گذارند. مانندتغذیه ، شرایط محیط خانه و آرامش دانش آموز ، میزان همراهی والدین و اعضای خانواده با دانش آموز. میزان ساعت مطالعه مفید نه فقط روی کتاب بودن ، میزان تست زدن دانش آموز و ... . بسیار دیده ایم دانش آموزانی که فقط می خوانند و تست نمی زندد. که قطعا قرار نیست رتبه ای مناسب در کنکور کسب کنند. علاوه بر موارد ذکر شده شرایط روز کنکور و خود کنکور و از آن مهمتر سایر دانش آموزانی که کنکور می دهند هم بر این موضوع تاثیر می گذارد. پس به صرف شرکت در یک کلاس یا دوره نمیتوان خود را رتبه برتر دانست.
ما با کمک طرح تضمین تلاش کردین بار روانی آموزش و مشاوره وبر نامه ریزی درست و همچنین بار مالی هزینه های سنگین را از دوش دانش آموز و خانواده اش برداریم تا با آرامش بیشتری بتوانیم آسانتر به کسب رتبه های برتر فکر کنیم. با توجه به نتایج طرح تضمین طی سال های اخیر مطمئنیم دانش آموزی که پیوستکی خود را با ما و برنامه حفظ کند و توصیه ها و تکنیک ها را به کار ببندد می تواند بهترین نتیجه ممکن را کسب کند.
مطالب مرتبط:
جهت خواندن مطلب روی آن کلیک کنید.
-
طرح تضمین چیه؟ ( آشنایی با کلیات طرح تضمین)
-
چرا در طرح تضمین پرداخت هزینه بعد از قبولی است؟
-
برای ثبت نام طرح تضمین باید چک و سفته بدهیم؟
-
با طرح تضمین، درامدتون از کجا تامین میشه؟
-
چه کسانی بعد از نتایج کنکور هزینه پرداخت می کنند؟
-
تفاوت طرح تضمین با طرح های مشاوره ای ما در چیه؟
-
انواع طرح های مشاوره خصوصی دکتر بهادری
-
چطور از کیفیت کار شما مطمئن بشیم؟
-
از بین طرح های مشاوره ای، چه طرحی برای من مناسبه؟
-
توی طرح تضمین دقیقا چه چیزی رو تضمین می کنید؟